ΣΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ - ΚΑΡΒΟΥΝΑ - ΚΑΣΤΑΝΟΧΩΜΑ - ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ - ΕΙΔΗ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Προσφορές καυσόξυλα - ξύλα για τζάκι

SUPER

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

 

80€/κυβικό.

 

Δωρεάν μεταφορά. Διαβάστε αναλυτικά την προσφορά στα καυσόξυλα μας

ΤΖΑΚΙ

ξύλα για τζάκι Αναστασόπουλος

 

Εξοικονομήστε χρήματα επιλέγοντας ως θέρμανση το τζάκι.

 

ΚΑΣΤΑΝΟΧΩΜΑ

Σε εμάς θα βρείτε καστανόχωμα για τα φυτά σας.

 

ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ

Σε μας θα βρείτε είδη μπάρμπεκιου για το πιο επιτυχημένο ψήσιμο που έχετε κάνει ποτέ με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Σούβλες

Μοτέρ

Ψησταριές πτυσσόμενες

Είδη μπάρμπεκιου

Επίσης και κατόπιν παραγγελίας σας ετοιμάζουμε ψησταριές ιδιοκατασκευής.

 

Το ψήσιμο στα κάρβουνα είναι ο πιο παλιός τρόπος μαγειρέματος και ίσως ο πιο γευστικός. Κατά την διάρκεια του ψησίματος τα τρόφιμα χάνουν μέρος από το λίπος τους, είναι λιγότερο λιπαρά και επομένως πιο υγιεινά. Μπορεί να είναι μπελαλίδικο αλλά οι μυρωδιές θα σας ανταμείψουν!!

Απολαύστε την ψησταριά σας – μπάρμπεκιου με τη δική μας ολοκληρωμένη σειρά από κάρβουνα ψησίματος, αρίστης και σταθερής ποιότητας στις πλέον ανταγωνιστικές τιμές της Αθήνας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες. Διανομή με συνέπεια σε όλη την Αθήνα.

 Για να γίνετε όμως ο καλύτερος ψήστης της παρέας και της γειτονιάς σας, σας παραθέτουμε μικρά μυστικά και συμβουλές αφού το ψήσιμο στο μπάρμπεκιου εκτός από καλή διάθεση και καλά υλικά θέλει και γνώσεις.

 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

• Αποθηκεύουμε τα κάρβουνα πάντα σε στεγνό μέρος. Αν δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουμε για αρκετό καιρό τα κλείνουμε σε επιπλέον πλαστική σακούλα για να μην πάρουνε υγρασία.

• Διαλέγουμε το κατάλληλο μέρος για την ψησταριά ώστε ο αέρας να μην πηγαίνει τον καπνό προς τους καλεσμένους μας.

• Αν τα εδέσματα που θα ψήσετε είναι σε μικρά κομμάτια τα περνάμε σε καλαμάκια για να τα βάλουμε πάνω στη σχάρα. Αν χρησιμοποιήσετε ξυλάκια για σουβλάκια βυθίστε τα σε κρύο νερό για 30΄πριν το ψήσιμο για να μην καούν. Αν χρησιμοποιήσετε μεταλλικές βέργες αλείψτε τις με ελαιόλαδο πριν περάσετε το κρέας ή τα λαχανικά.

• Τοποθετήστε υλικά όπως  τσιμπίδες, σάλτσες, μπαχαρικά, λεμονόκουπες, πινελάκια και ελαιόλαδο καθώς και τα φαγητά  που θα χρειαστείτε κοντά στο μπάρμπεκιου.  

• Ο υπολογισμός της ποσότητας στα κάρβουνα είναι πολύ σημαντικός. Αν τα κάρβουνα είναι λίγα θα σβήσουν και το φαγητό θα μείνει μισοψημένο ή στην περίπτωση που είναι πολλά το φαγητό θα καεί εξωτερικά και μέσα θα είναι ωμό.

• Βάζουμε την σχάρα στη φωτιά και αφού κάψει καλά την περνάμε διεξοδικά με λεμονόκουπες.

• Προσέχουμε πάντα την φωτιά και δεν την αφήνουμε ποτέ χωρίς την επίβλεψη ενήλικα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

Tο ψήσιμο στα κάρβουνα ενδείκνυται για όλα τα κρεατικά, τα πουλερικά, τα ψάρια, αλλά και για τα ζαρζαβατικά.

Γενικά υπάρχουν δύο τρόποι ψησίματος στη σχάρα: το άμεσο ή έμμεσο ψήσιμο. Το άμεσο ψήσιμο είναι αυτό που όλοι γνωρίζουμε, δηλαδή το κρέας, ή ό,τι άλλο ψήνουμε, μπαίνει στη σχάρα ακριβώς πάνω από τη φωτιά και ψήνεται σε υψηλή θερμοκρασία. Είναι ιδανικό για μπριζόλες, μπιφτέκια, λαχανικά, θαλασσινά και γενικά ό,τι ψήνεται σε λιγότερο από 25 λετπά.

Το έμμεσο ψήσιμο είναι το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία, χωρίς άμεση επαφή με τη φωτιά.  Συνεπώς, έχουμε την φωτιά στο ένα μισό της σχάρας και τοποθετούμε το κρέας στο υπόλοιπο μισό της. Αυτή η μέθοδος ψησίματος έχει σαν αποτέλεσμα πεντανόστιμο, μαλακό με πλούσια γεύση κρέας. Ενδείκνυται για μεγάλα, χοντρά κομμάτια κρέατος, κομμάτια δηλαδή που είναι επικίνδυνο να καούν απ' έξω χωρίς να έχουν ψηθεί εσωτερικά, αλλά και λιπαρά τρόφιμα όπως λουκάνικα που με το λιώσιμο του λίπους τους προκαλούν αναζωπυρώσεις στα κάρβουνα.

Φυσικά μπορούμε να συνδυάσουμε και τους δύο τρόπους σε ένα ψήσιμο. Το σίγουρο είναι πως κατά το ψήσιμο στα κάρβουνα, οι τροφές νοστιμίζουν από την χαρακτηριστική γεύση του καπνού. Πειραματιστείτε και δώστε σε αυτήν την γεύση “άλλον αέρα” ρίχνοντας 5-6 σκελίδες σκόρδου ή αρωματικά βότανα στα κάρβουνα ένα λεπτό πριν βγάλετε το φαγητό απ’ τη φωτιά για να προσθέσετε επιπλέον γεύση και άρωμα στα φαγητά σας.

  Χρήσιμες συμβουλές για ψήστες με μεράκι

• Καθαρίστε την ψησταριά σας, ειδικά την σχάρα, πριν από κάθε χρήση.

• Λαδώστε λίγο την σχάρα πριν αρχίσει να θερμαίνεται για να μην κολλήσει το τρόφιμο σε αυτή. Εναλλακτικά λαδώστε το ίδιο το φαγητό πριν το τοποθετήσετε πάνω στη σχάρα.

• Όταν τοποθετούμε τα τρόφιμα στη σχάρα αφήνουμε λίγο χώρο μεταξύ τους για να πετύχουμε ομοιόμορφο μαγείρεμα.

• Ανάψτε τα κάρβουνα τουλάχιστον 30΄πριν ξεκινήσετε να ψήνετε. Μην τοποθετείτε τρόφιμα στη σχάρα πριν τα κάρβουνα ανάψουν για τα καλά και αποκτήσουν ένα ελαφρύ στρώμα στάχτης από πάνω. Τα κάρβουνα είναι έτοιμα για ψήσιμο όταν σε επιφάνεια περίπου 80% δείχνουν καλυμμένα από γκρι στάχτη. Για να ελέγξουμε τη θερμοκρασία ψησίματος κρατάμε προσεκτικά την παλάμη σας πάνω από τα κάρβουνα σε απόσταση ψησίματος. Αν μπορούμε να την κρατήσουμε εκεί για 2 δευτερόλεπτα η θερμοκρασία είναι υψηλή, για 3-4 κανονική, 5-6 μέτρια, 7-8 χαμηλή. Για να χαμηλώσουμε την θερμοκρασία ψησίματος ανεβάζουμε τη σχάρα ή σκορπίζουμε τα κάρβουνα.

• Για προσάναμμα χρησιμοποιήστε κληματόβεργες γιατί συντηρούν τη φλόγα και ενισχύουν το άναμμα του κάρβουνου.

• Μη χρησιμοποιείτε χημικά υγρά για το άναμμα της φωτιάς γιατί αλλοιώνεται η γεύση του κρέατος.

• Προτιμάμε να ψήνουμε εύλογες ποσότητες κρέατος. Τα ψημένα κρέατα στα κάρβουνα μπορούν να καταναλωθούν και την επόμενη μέρα.

• Τα κρέατα και τα πουλερικά πρέπει να είναι κομμένα σε λεπτές φέτες γιατί διαφορετικά θα καούν εξωτερικά και στο εσωτερικό τους θα είναι ωμά.

• Τα μεγάλα ψάρια πριν τα βάλετε στη φωτιά χαράξτε την επιφάνειά τους διαγώνια σε 2-3 μεριές.

• Τα λαχανικά καλό είναι να τα τυλίξτε σε αλουμινόχαρτο.

• Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, γυρίζετε τα τρόφιμα με λαβίδα και όχι με πιρούνι για να μη χάνονται οι χυμοί τους. Για τα μπιφτέκια χρησιμοποιήστε σπάτουλα.

• Μην αλατίζετε τα τρόφιμα πριν το ψήσιμο, γιατί στεγνώνουν.

 

Ό,τι πάντως και αν ψήσετε, μία είναι η βασικότερη συμβουλή μας: απολαύστε το! Αγαπάμε το μπάρμπεκιου γιατί μας φέρνει πιο κοντά σε αυτούς που αγαπάμε!