Η ποιότητα και τα στεγνά καυσόξυλα θα βοηθήσουν το τζάκι σας να καίει καθαρότερα και πιο αποτελεσματικά, ενώ τα υγρά καυσόξυλα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα καπνίσματος καμινάδας, προβλήματα οσμής, ρίπους και πιθανώς ακόμη και επικίνδυνες πυρκαγιές καμινάδων.

Στεγνά Καυσόξυλα
Όλα τα καυσόξυλα περιέχουν νερό και υγρασία. Το φρεσκοκομμένο ξύλο μπορεί να φτάσει μέχρι και σε 45% υγρασία, ενώ καλά στεγνό καυσόξυλο έχει γενικά περιεκτικότητα σε υγρασία 20-25%. Τα στεγνά καυσόξυλα είναι πιο εύκολο να ξεκινήσει φωτιά, αφού παράγουν περισσότερη θερμότητα και έχουν καλύτερη απόδοση. Το σημαντικότερο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η υγρασία πρέπει να φύγει πριν το ξύλο αρχίσει να καίγεται. Εάν το καυσόξυλο σας κοπεί 6 μήνες νωρίτερα και αποθηκευτεί σωστά, ο ήλιος και ο άνεμος θα κάνουν τη δουλειά δωρεάν.

Το ξύλο αποτελείται από δέσμες μικροσκοπικών σωλήνων με σκοπό τη μεταφορά νερού από τις ρίζες του δέντρου στα φύλλα. Αυτοί οι σωλήνες θα παραμείνουν γεμάτοι με νερό για χρόνια, ακόμη και μετά το θάνατο ενός δέντρου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό τα καυσόξυλα να έχουν κοπεί 6 μήνες ή περισσότερο πριν το κάψετε, ώστε η υγρασία του να εξατμιστεί. Η διάσπαση του ξύλου βοηθάει επίσης εκθέτοντας περισσότερη επιφάνεια στον ήλιο και στον άνεμο, αλλά η κοπή του ξύλου σε μικρότερα μήκη είναι πρωταρχικής σημασίας.Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να αναζητήσετε για να δείτε αν το καυσοξύλο που σκοπεύετε να αγοράσετε είναι στεγνό ή όχι . Το καλά στεγνό καυσόξυλο γενικά έχει σκουρόχρωμα άκρα με ρωγμές ή σχισμές ορατά, είναι σχετικά ελαφρύ, και κάνει έναν συγκεκριμένο ήχο όταν δύο κομμάτια χτυπηθούν μαζί. Τα βρεγμένα ξύλα από την άλλη πλευρά έχουν πολύ βάρος, τα άκρα τους φαίνονται πιο φρέσκα, και τείνουν να κάνουν ένα θαμπό “θόρυβο” όταν χτυπηθούν μεταξύ τους.

Σε εμάς θα βρείτε στεγνά καυσόξυλα όλο το χρόνο. Σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε τα δικά μας καυσόξυλα και κάρβουνα στις καλύτερες τιμές τις αγοράς.