• Αποθηκεύουμε τα κάρβουνα πάντα σε στεγνό μέρος. Αν δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουμε για αρκετό καιρό τα κλείνουμε σε επιπλέον πλαστική σακούλα για να μην πάρουνε υγρασία.

• Διαλέγουμε το κατάλληλο μέρος για την ψησταριά ώστε ο αέρας να μην πηγαίνει τον καπνό προς τους καλεσμένους μας.

• Αν τα εδέσματα που θα ψήσετε είναι σε μικρά κομμάτια τα περνάμε σε καλαμάκια για να τα βάλουμε πάνω στη σχάρα. Αν χρησιμοποιήσετε ξυλάκια για σουβλάκια βυθίστε τα σε κρύο νερό για 30΄πριν το ψήσιμο για να μην καούν. Αν χρησιμοποιήσετε μεταλλικές βέργες αλείψτε τις με ελαιόλαδο πριν περάσετε το κρέας ή τα λαχανικά.

• Τοποθετήστε υλικά όπως  τσιμπίδες, σάλτσες, μπαχαρικά, λεμονόκουπες, πινελάκια και ελαιόλαδο καθώς και τα φαγητά  που θα χρειαστείτε κοντά στο μπάρμπεκιου.

• Ο υπολογισμός της ποσότητας στα κάρβουνα είναι πολύ σημαντικός. Αν τα κάρβουνα είναι λίγα θα σβήσουν και το φαγητό θα μείνει μισοψημένο ή στην περίπτωση που είναι πολλά το φαγητό θα καεί εξωτερικά και μέσα θα είναι ωμό.

• Βάζουμε την σχάρα στη φωτιά και αφού κάψει καλά την περνάμε διεξοδικά με λεμονόκουπες.

• Προσέχουμε πάντα την φωτιά και δεν την αφήνουμε ποτέ χωρίς την επίβλεψη ενήλικα.